1-jarige Zaterdagopleiding Makelaar o.z. (SVM NIVO)

Makelaardijonderwijs van Cursus-Makelaar: degelijk, eigentijds én betaalbaar
De opleiding tot Makelaar-Taxateur wordt verzorgd door docenten uit het veld die het beroep van binnen en van buiten kennen. De fijne kneepjes maar ook de haken en ogen. Vanzelfsprekend kunt u na het volgen van de opleiding aan de slag bij een makelaarskantoor. Maar ook bouwbedrijven, banken, woningcorporaties en beleggingsbedrijven hebben volop interessante functies voor een geschoolde vastgoedspecialist.

1-jarige zaterdagopleiding Basistheorie-Taxateur
Wanneer u kiest voor de 1-jarige zaterdagopleiding heeft u één zaterdag per week les. Overdag les volgen heeft zo zijn voordelen: U kunt ’s ochtends fris beginnen en u bespaart reistijd. De 1-jarige zaterdagopleiding is dé variant waarin u uw weekeinde ten volle benut zodat u op de doordeweekse dagen op de gewone tijden thuis kunt zijn.

Een volledig onderwijstraject
De opleiding tot Makelaar-Taxateur wordt verzorgd op hbo-niveau en sluit volledig aan op de nieuwe examens van SVM NIVO. Na het behalen van uw vakken kunt u direct aan de slag in de praktijk. Maar ook doorgroeien blijft een optie. Wanneer u na enige jaren werkervaring opgaat en slaagt voor de Praktijktoets, ontvangt u de beschermde titel Registermakelaar-Taxateur. Cursus-Makelaar verzorgt ook een opleiding ter voorbereiding op deze toets en begeleidt u graag gedurende het hele onderwijstraject van Aspirant-Makelaar tot gecertificeerd specialist.

Basistheorie én Aanvullende Theorie
De opleiding Makelaar-Taxateur bestaat sinds de zomer van 2008 uit twee delen: de opleiding Basistheorie-Taxateur en de specialisatie Aanvullende Theorie Wonen/MKB. De opleiding Basistheorie-Taxateur rondt u af met een zelfstandig makelaarsdiploma en bestaat uit de volgende modules:

•Bouwkunde (B1 en B2)
•Juridische Aspecten I (JA I)
•Juridische Aspecten II (JA II)
•Financiën, fiscaliteiten en taxaties (FFT)
•Vastgoedeconomie (VE)

Om u verder op weg te helpen, biedt Cursus-Makelaar u tegen een flinke korting ook de module Aanvullende Theorie Wonen/MKB aan! Hiermee komen wij onze cursisten tegemoet, aangezien dit vak vroeger onderdeel uitmaakte van de makelaarsopleiding (het vak Makelaardijleer). Nu is het een aparte specialisatie die niettemin erg nuttig is voor elke makelaar. Wij raden u dan ook aan om u meteen voor het hele pakket in te schrijven.

Het vak AT Wonen biedt Cursus-Makelaar 2 keer per jaar aan, in januari en september. Als u zich voor beide opleidingen inschrijft, gaat u automatisch met de modules van de Basistheorie van start. Voor AT Wonen moet u intekenen op een groep naar keuze zodra u dat vak daadwerkelijk wilt volgen.

Vooropleidingen
Voor het volgen van de Cursus-Makelaar is het nodig dat u over één van de volgende diploma's beschikt: HAVO, VWO, IMV CISE of MBO. Als u niet beschikt over zo'n diploma is het raadzaam om eerst telefonisch contact op te nemen met één van onze studieadviseurs om te bekijken hoe hoog de studiebelasting dan wordt.

Cursusduur
32 zaterdagen in 32 lesweken.

Leermiddelen
De leermiddelen worden per module, voor aanvang van de lessen toegestuurd.

Lesdata, cursuslocaties
Een overzicht van lesdata, cursuslocaties en prijzen vindt u bovenaan deze pagina, achter het tabblad.

Het examen
De cursus-makelaar leidt op voor het examen van SVMNIVO.

De meeste examens worden in de vorm van een flextoets afgenomen. Een flextoets legt u op afspraak af op een door u gekozen datum in een toetscentrum naar keuze.

Alleen het examen Bestek en Tekeninglezen wordt nog afgenomen als een centraal schriftelijk examen. Wij adviseren u om de sluitingsdatum van dit examen goed in de gaten te houden. Aanmelden na de sluitingsdatum is niet mogelijk of alleen tegen bijbetaling.

De exameninschrijving verloopt volledig via www.svmnivo.nl.

Inschrijven
Voor meer vrijblijvende informatie of aanmelden voor een Cursus-Makelaar, kunt u onderstaand formulier invullen.
Wij nemen dan binnen 24 uur (op werkdagen) contact met u op.
Code 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam