Praktijktoets Wonen/MKB (SVM NIVO)

U wilt de top bereiken. U gaat voor de kroon op uw werk. Het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid; de beschermde titel Registermakelaar-Taxateur (RMT) of Register-Taxateur (RT). Een belangrijke pré want met deze aanduiding van deskundigheid onderscheidt u positief zich van andere makelaars of taxateurs! Momenteel biedt de wereld van de makelaardij slechts één manier om dat ideaal te verwezelijken, namelijk de Praktijktoets van VastgoedCert.

VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Wonen/MKB van Cursus-Makelaar sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen.

Sinds maart 2001 hebben enkele wetswijzigingen ervoor gezorgd dat makelaars niet meer voor de rechtsbank beëdigd worden. De brancheorganisaties voor makelaars (NVM en LMV) introduceerden daarom zelf een certificeringsregeling en brachten deze onder bij de Stichting VastgoedCert.
 
In feite mag iedereen zich dus makelaar noemen. Maar pas na certificatie door VastgoedCert mag u de beschermde titel Registermakelaar-taxateur (RMT) of Register-taxateur (RT) voeren! Om in aanmerking te komen voor deze certificering, dient u in het bezit te zijn van een diploma Praktijktoets Wonen/MKB.

Cursus-Makelaar begeleidt u tijdens het gehele traject van Aspirant-Makelaar tot gecertificeerd specialist.

Vooropleiding
Om aan de Praktijktoets Wonen/MKB deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u beschikt over één van de volgende diploma’s:

  • SVM of SVM|NIVO Diploma Basistheorie Taxateur o.z. én Diploma Makelaar-taxateur o.z. Wonen/MKB
  • HEAO-MER, richting Vastgoed/Makelaardij van Hanzehogeschool of Fontys Hogeschool Eindhoven
  • Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, opleiding Management en Makelaardij
  • CCHO-diploma Vastgoed Adviseur
  • NFM-diploma

Programma
De opleiding staat volledig in het teken van de Praktijktoets Wonen/MKB. Er wordt veel aandacht besteed aan examengerichte oefeningen en praktijkcases. U wordt gedegen voorbeid op de drie modules van de Praktijkktoets Wonen/MKB:

  • Taxatie van een woning
  • Taxatie van een woon/winkelpand of een klein bedrijfspand
  • Schriftelijke open vragen

Lesvorm, -locatie en -rooster
De opleiding bestaat uit tien dagdelen. De lestijden zijn overdag van 10.00 – 16.00 uur.

Leermiddelen worden vóór aanvang van de cursus toegestuurd. De opleiding Praktijktoets Wonen/MKB wordt over het algemeen gegeven in groepen van circa 12 deelnemers.

Het examen
De Praktijktoets zal plaats vinden in de regio waar de kandidaat werkzaam is (of zal zijn) en legt een duidelijk accent op regionale (markt)kennis. Als u niet in de praktijk werkzaam bent als makelaar is het vaak raadzaam om stage te lopen. Door als stagiair werkzaam te zijn bij een makelaarskantoor, krijgt u meer inzicht in de typische kenmerken van het gebied.

Inschrijvingen
Voor meer vrijblijvende informatie of aanmelden voor een Cursus-Makelaar, kunt u onderstaand formulier invullen.
Wij nemen dan binnen 24 uur (op werkdagen) contact met u op.

 
CodeLinks

Loopbaancoaches Amsterdam

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam