Taxateur WOZ Aanvullende theorie (SVM NIVO)

Belangrijk nieuws: Ook dit jaar bewijst Cursus-Makelaar wederom de slimste keus voor aankomend taxateurs te zijn! Uit de examenuitslagen van WOZ-examens blijkt namelijk dat Cursus-Makelaar cursisten minstens net zo vaak slagen als cursisten van andere opleiders! Maar... met minder lessen en veel goedkoper!

Of het nu gaat om een statig landhuis, een stijlvol kantoorpand, een markante schouwburg of een eigentijds ziekenhuis. Als WOZ-taxateur beweegt u zich in de betere architectonische kringen en wandelt u zomaar de mooiste panden van Nederland binnen.

Een gevarieerde baan waarbij u als niet alleen als taxateur maar ook als beleidsmedewerker, WOZ-coördinator, projectleider, werkvoorbereider of heffingsambtenaar aan de slag kunt. Elke dag staat in het teken van de actualiteit. Een beroep vol afwisseling en persoonlijke contacten.

Door het grote aantal wijzigingen in de WOZ-wetgeving van de afgelopen jaren heerst er momenteel een groot tekort aan WOZ-gecertificeerde taxateurs. De arbeidsmarkt schreeuwt om deze zogenaamde Wozzers, mensen met gedegen vakkennis op het gebied van onroerende zaken. Een WOZ-gecertificeerde taxateur legt professioneel gezien méér gewicht in de schaal en geniet daarmee de hoogste status die momenteel op taxatiegebied kan worden verworven.

Met een opleiding Aanvullende theorie Taxateur WOZ kiest u dus voor verdere professionalisering binnen uw vakgebied en een zekere toekomst. Na afloop van deze opleiding bent u optimaal voorbereid voor het WOZ-examen. U bent in staat:

  • Objecten op een correcte wijze af te bakenen
  • Professioneel te werken vanuit waarderingsvoorschriften
  • De juiste taxatiemethode te kiezen en toe te passen
  • Marktgegevens zelfstandig op te sporen en te analyseren
  • Taxatierapporten op de vereiste wijze op te stellen
  • Zelfstandig jurisprudentie bij te houden
  • Zelfstandig WOZ-taxaties te verrichten
  • Taxatieverslagen toe te lichten en te verdedigen

Mede dankzij een praktijk- en examengerichte aanpak is Cursus-Makelaar uitgegroeid tot dé WOZ-opleider van Nederland.

Vooropleiding
De opleiding Aanvullende theorie Taxateur WOZ is op HBO 4/HAVO/VWO-niveau. Om deel te nemen is geen specifieke vooropleiding nodig.

Doelgroep
De opleiding tot WOZ-taxateur is geschikt als u:

  • beroepshalve te maken heeft met de wet WOZ zoals; gemeentelijke beleidsmedewerkers, projectleiders, WOZ-coördinatoren, werkvoorbereiders, heffingsambtenaren, enz.
  • al makelaar o.z. bent en meer wilt weten over het verrichten van WOZ-taxaties.

Kies zelf de volgorde van uw modules!
U kunt de opleiding Aanvullende theorie Taxateur WOZ ook volgen indien u de opleiding Basistheorie Taxateur o.z. (nog) niet heeft afgerond en de makelaarswereld geheel nieuw voor u is. Naar verwachting is de studiedruk dan wat groter, maar het grote voordeel is dat u zelf kunt bepalen wanneer – en in welke volgorde - u de overige modules uit de basisopleiding afrondt. De basisopleiding heeft u nodig om officieel makelaar te mogen heten.

Om als WOZ-Taxateur werkzaam te kunnen zijn dient u wel over het SVMNIVO diploma Register Makelaar-taxateur te beschikken. Met het WOZ diploma alleen kunt u overigens wel administratieve werkzaamheden in het kader van de WOZ verrichten bij een gemeente of taxatiebureau. Daar is regelmatig vraag naar WOZ Medewerkers.

Programma

Tijdens de lessen staat het behalen van het WOZ-diploma centraal. Uw docent introduceert de leerstof op een zeer toegankelijke wijze. Thuis bestudeert u deze stof nogmaals en maakt opgaven die in de volgende les worden besproken. Bij vragen of onduidelijkheden wordt de leerstof opnieuw uitgelegd of voorgedaan. Uw docent informeert u tijdens de cursus tevens over de belangrijkste juridische wijzigingen.

Lesvorm, -locatie en -rooster
De opleiding bestaat uit tien avonden of vijf volledige werkdagen. De lestijden zijn als volgt:

Overdag van 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur
's Avonds van 19.00 – 21.45 uur

Leermiddelen worden vóór aanvang van de cursus toegestuurd.

De opleiding Aanvullende theorie Taxateur WOZ wordt over het algemeen gegeven in groepen van circa 16 deelnemers.

Het examen
Het WOZ-examen wordt eenmaal per jaar afgenomen door SVM|NIVO. Na het behalen van uw examen ontvangt u het zogenaamde diploma Taxateur WOZ waarmee u gerechtigd bent taxaties te verrichten in het kader van de Wet WOZ.

Mocht u het examen onverhoopt niet halen, dan stuurt Cursus-Makelaar u op verzoek een 'certificaat van deelname' toe. De deelname aan de cursus moet dan minimaal 80% zijn geweest.

Lesdata en prijzen
Deze treft u aan achter het tabblad, bovenaan deze pagina

Inschrijven
Voor meer vrijblijvende informatie of aanmelden voor een Cursus-Makelaar, kunt u onderstaand formulier invullen.
Wij nemen dan binnen 24 uur (op werkdagen) contact met u op.
Code 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam